Koronatestaus

Pihlajalinna järjestää koronavirustestausta Tampereella, Kangasalla, Jämsässä, Seinäjoella, Helsingissä, Oulussa, Raisiossa, Kotkassa, Kouvolassa, Imatralla, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Joensuussa.

Koronatestauksen näytteenottokriteerit ovat muuttuneet, ja maanantaista 6.4.2020 alkaen Pihlajalinnan lääkäri voi tehdä lähetteen oman arvionsa mukaan koronavirustestiin kaikille, joilla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita.

Miten pääsen koronavirustestiin?

  • Kun epäilet itselläsi koronavirusinfektiota tai testaaminen mietityttää sinua, varaa aika lääkärin vastaanotolle soittamalla asiakaspalveluumme, p. 010 312 010, tai ota meihin yhteyttä Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta ilman ajanvarausta.
  • Pihlajalinnan lääkäri tekee lähetteen testiin, mikäli oireet viittaavat koronavirusinfektioon.
  • Saat laboratoriosta ohjeet, miten hakeutua näytteenottoon.

Mitä koronatesti maksaa?

Testin hinta ilman Kela-korvausta on 193 euroa. Yksityisen terveydenhuollon koronavirustutkimuksista saa Kela-korvauksen. Korvaus voidaan myöntää 1.4.2020 tai sen jälkeen tehdyistä testeistä, ja sen suuruus 56 euroa.

Miten koronatesti tehdään?

Testi on pumpulitikulla otettava nenänielunäyte. Testin ottaminen hoituu nopeasti eikä siihen tarvitse valmistautua etukäteen.

Kuinka nopeasti saan tulokset?

Vastaus tulee muutaman päivän kuluessa, ja kerromme aina testituloksen puhelimitse suoraan asiakkaalle. Mikäli testitulos on positiivinen, lääkäri antaa sinulle puhelimitse myös jatkohoito-ohjeet.

Testauspisteet

Koronatestejä tehdään joko lääkärikeskusten läheisyydessä olevissa testauspisteissä tai lääkärikeskuksissa erillisissä testaustiloissa. Katso tarkat tiedot toimipisteiden sivuilta.

Vasta-ainetesti tulossa

Palveluvalikoimaamme on tulossa myös vasta-ainetesti, jonka avulla voidaan arvioida, oletko jo sairastanut koronainfektion. Vasta-ainetestaus antaa lisätietoa tilanteessa, jossa oireet ovat jatkuneet pitkään tai potilas on jo parantunut.