Koronatestaus

Pihlajalinna järjestää koronavirustestausta Tampereella, Kangasalla, Seinäjoella ja Helsingissä. Pääsiäistä edeltävällä viikolla testaustoiminta laajenee myös Ouluun, Raisioon, Kotkaan, Kouvolaan, Jyväskylään, Hämeenlinnaan, Kuopioon ja Joensuuhun.

Koronatestauksen näytteenottokriteerit ovat muuttuneet, ja maanantaista 6.4.2020 alkaen Pihlajalinnan lääkäri voi tehdä lähetteen oman arvionsa mukaan koronavirustestiin kaikille, joilla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita.

Testi on pumpulitikulla otettava nenänielunäyte. Testin hinta on 193 euroa.

Miten pääsen koronatestiin?

  • Kun epäilet itselläsi koronavirusinfektiota tai testaaminen mietityttää sinua, varaa aika lääkärin vastaanotolle soittamalla asiakaspalveluumme, p. 010 312 010, tai ota meihin yhteyttä Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta ilman ajanvarausta.
  • Pihlajalinnan lääkäri tekee lähetteen testiin, mikäli oireet viittaavat koronavirusinfektioon.
  • Saat laboratoriosta ohjeet, miten hakeutua näytteenottoon.

Miten koronatesti tehdään?

Testi on pumpulitikulla otettava nenänielunäyte. Testin ottaminen hoituu nopeasti eikä siihen tarvitse valmistautua etukäteen.

Kuinka nopeasti saan tulokset?

Vastaus tulee muutaman päivän kuluessa, ja kerromme aina testituloksen puhelimitse suoraan asiakkaalle. Mikäli testitulos on positiivinen, lääkäri antaa sinulle puhelimitse myös jatkohoito-ohjeet.

Testauspisteet

Koronatestejä tehdään joko lääkärikeskusten läheisyydessä olevissa testauspisteissä tai lääkärikeskuksissa erillisissä testaustiloissa. Katso tarkat tiedot toimipisteiden sivuilta.

Mitä koronatesti maksaa?

Koronatestin hinta on 193 euroa. Testi ei ole Kela-korvattava.

Vasta-ainetesti tulossa

Palveluvalikoimaamme on tulossa myös vasta-ainetesti, jonka avulla voidaan arvioida, oletko jo sairastanut koronainfektion. Vasta-ainetestaus antaa lisätietoa tilanteessa, jossa oireet ovat jatkuneet pitkään tai potilas on jo parantunut.