Sairaanhoitajan päivää vietetään 12.5. – tutustu Pihlajalinnan sairaanhoitajien työhön

Kansainvälistä sairaanhoitajan päivää vietetään vuosittain Florence Nightingalen syntymäpäivänä. Nightingale oli sairaanhoidon uranuurtaja, ja häntä pidetään nykyaikaisen sairaanhoidon ja sairaanhoitajan esikuvana. Sairaanhoitajan päivänä juhlistetaan hoitotyön ammattilaisten panosta yhteiskunnassa.

Sairaanhoitajan päivänä nostetaan esiin ajankohtaisia sairaanhoitajan ammattiin sekä terveysalan työhön liittyviä aiheita. Päivää vietetään vuosittain ympäri maailmaa kansainvälisen sairaanhoitajaliiton (ICN) aloitteesta.

Pihlajalinna-konsernissa työskentelee yhteensä yli 1 000 sairaanhoitajaa, terveydenhoitajaa, työterveyshoitajaa ja kätilöä ympäri Suomen eri tehtävissä. Tutustu neljän hoitajamme tarinaan!

web ylasoiro hoitaja 1245x364

Anestesia- ja heräämöhoitaja Minna Humppi: ”Leikkaustiimi ei toimi ilman sairaanhoitajaa”

Minna Humppi työskentelee anestesia- ja heräämöhoitajana Pihlajalinnassa. Humppi tiesi jo lapsena haluavansa sairaanhoitajaksi, ja työssään hän pitää merkityksellisenä eri ammattiryhmien välistä tiimityötä.

Lue Minnan tarina.


Web ylasoiro runopyykonen 1245x364

Urheiluklinikan ja päivystyksen palveluvastaava Runo Pyykönen: ”Palkitsevinta työssäni on, kun asiakas saa hyvää hoitoa”

Pihlajalinnan Urheiluklinikan ja päivystyksen palveluvastaava Runo Pyykönen aloitti uransa päivystyksessä, jonka jälkeen hän päätyi Pihlajalinnalle. Urheiluklinikalla pidän huolen siitä, että urheilijoiden ja aktiiviliikkujien olisi mahdollisimman yksinkertaista päästä hoitoon ja että he saavat parasta mahdollista palvelua sujuvasti.

Lue Runon tarina.


Web ylasoiro selfie 1245x364

Verisuonikirurgiaan erikoistunut sairaanhoitaja Aino Kuivalainen: ”Tärkeintä on halu auttaa”

Verisuonikirurgiaan erikoistunut sairaanhoitaja Aino Kuivalainen päätyi opiskelemaan sairaanhoitajaksi oman loukkaantumisensa seurauksena. Hän on kiitollinen kollegoista, jotka tukevat toisiaan:

”Päivän lopussa kaikki kiittelevät toisiaan onnistumisista, mikä on todella palkitsevaa. Tiimin tehokas työskentely on se juttu!”, hän sanoo.

Lue Ainon tarina.


Dextra lapsettomuusklinikan kätilö Merja Sorsa: ”Rutiinipäiviä ei ole”

Tiesitkö, että kätilö voi työskennellä muuallakin kuin synnytyssaleissa?

Pihlajalinnaan kuuluvalla Dextra lapsettomuusklinikalla työskentelee useita kätilöitä. Tutustu yhden heistä, Merja Sorsan, työhön Dextra lapsettomuusklinikan blogissa.