Punkkirokotus eli TBE-rokotus

Kanta-asiakkaille lapsen rokotus 50 €

aikuisen rokotus 53 €

Punkkikausi lähestyy: suojaudu puutiaisaivokuumetta vastaan! Täysi suoja edellyttää kolmen rokotuksen sarjaa. Hinta koskee yhtä rokotuskertaa. Voit aloittaa tai jatkaa rokotussarjaa meillä tai ottaa tehosterokotuksen. Norm. 59,80-62,60 €

Puutiaisaivokuumerokote suojaa puutiaisaivotulehdukselta (TBE). Punkkikausi alkaa keväällä.

Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annetaan 1–3 kuukautta ensimmäisen jälkeen, ja kolmas annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta. Rokotus voidaan antaa yli 1-vuotiaalle.

Ensimmäinen tehosteannos tulee antaa kolmen vuoden kuluttua kolmannesta rokoteannoksesta. Sen jälkeen tehosterokoteannokset annetaan iästä ja rokoteaineesta riippuen 3–10 vuoden välein.

Ensimmäinen tehosteannos suositellaan annettavaksi 3 vuoden kuluttua. Jos altistuminen TBE-virukselle jatkuu myös tämän jälkeen, tehosteiden aikataulu on seuraava:

– Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua.
– 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet viiden vuoden välein.
– Yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet kolmen vuoden välein.
– Henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste kolmen vuoden välein.

Voit aloittaa tai jatkaa rokotussarjaa meillä tai ottaa tehosterokotuksen. Jos rokotusaikataulu keskeytyy ja rokotusväli pitenee, voit jatkaa siitä, mihin on edellisellä kerralla jääty. Elimistö ei unohda aiemmin saamiaan rokotuksia.

Rokoteannosten välisiä minimiaikoja ei kannata lyhentää. Rokotussuojan kehittyminen vaatii aikaa. Suojan kannalta on parempi, että annoksilla on hivenen pidempi kuin liian lyhyt väli.

Pihlajalinna käyttää Encepur- ja TicoVac-rokotteita. Lapsille ovat käytössä Ticovac junior- ja Encepur lapset -rokotteet.

Ajanvaraus

Punkkirokotukseen voi varata ajan verkosta. Varaa aika aikuiselle tästä ja lapselle tästä.

  • Jos rokotettavia on yksi tai kaksi, varaa yksi aika.
  • Jos rokotettavia on kolme tai enemmän, varaa kaksi aikaa.

Voit varata ajan rokotukseen myös soittamalla ajanvarausnumeroon 010 312 010.

Tarjous on voimassa 31.5.2020 asti asiakkuusohjelmaan liittyneille. Ei voi yhdistää muihin etuihin. Tarkista palvelun saatavuus toimipisteestäsi.