Etävastaanotto ajanvarauksella

Voit varata lääkäreillemme ja asiantuntijoillemme myös etävastaanottoajan. Video- tai puhelinvastaanotolla voit hoitaa monia yleisimpiä sairauksia ja vaivoja kätevästi poistumatta kotoa.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan yleislääkärin, erikoislääkärin tai muun asiantuntijan kanssa. Etävastaanotolla voidaan hoitaa monenlaisia akuutteja vaivoja, kuten virtsatietulehduksia, ylähengitystieinfektioita, tavallisia silmätulehduksia ja ihottumia sekä monia kiireettömiä asioita.

Etävastaanottoaikoja on saatavilla seuraaville erikoisaloille. Klikkaa erikoisalaa siirtyäksesi ajanvaraukseen.

Muut asiantuntijat:

Etävastaanotolla lääkäri voi määrätä lääkkeitä, uusia reseptisi, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman.

Palvelu ei sovellu vakavan sairauden hoitoon eikä tilanteisiin jotka vaativat fyysistä tutkimista. Tilanne arvioidaan yksilöllisesti. Puhelin- tai videovastaanotolla ei määrätä uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä (PKV–lääkkeitä). Myöskään esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehduksen ei määrätä antibioottia videovastaanotolla, koska nämä vaativat tilanteen arvioimisen vastaanotolla.

Ajanvaraus

Aika etävastaanotolle varataan samoin kuin tavallinenkin vastaanottoaika verkkoajanvarauksesta, valitse vastaanoton tyypiksi etävastaanotto, tai varaa aika puhelimitse numerosta 010 312 010.

Valmistautuminen etävastaanottoon

Mikäli videovastaanotto ei ole mahdollinen, voidaan vastaanotto järjestää puhelimitse. Puhelinvastaanottoon ei tarvitse erikseen valmistautua, asiantuntija soittaa sinulle.

Videovastaanottoa varten tarvitset tietokoneen, jossa on internetyhteys sekä sisäänrakennettu tai ulkoinen kamera ja mikrofoni. Videovastaanotto ei toimi älypuhelimella tai tabletilla. Videovastaanotto toimii Chrome -selaimella. Voit asentaa selaimen tästä.

  1. Klikkaa sinulle ennen vastaanoton alkua sähköpostitse lähetettyä linkkiä. Linkki avautuu verkkoselaimeen.
  2. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla.
  3. Odota virtuaalisessa odotushuoneessa videovastaanottoaikaasi ja varmista että kamera ja mikrofoni ovat päällä.
  4. Ota asiantuntijan videopuhelu vastaan.

Maksaminen

Etävastaanotto maksetaan laskulla, joka lähetetään sinulle ilmoittamaasi osoitteeseen.

Etävastaanotto ajanvarauksella maksaa saman verran kuin tavallinenkin vastaanotto. Katso hinnasto.