Kiropraktiikka

Yleisimpiä syitä hakeutua kiropraktikon vastaanotolle ovat välilevyn pullistumat, hermopinteet, fasettilukot, puutumiset ja erityyppiset päänsäryt.

Kiropraktikot diagnosoivat, hoitavat ja ennaltaehkäisevät tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja vaivoja. Kiropraktikko on erikoistunut huonon ryhdin ja selkärangan liikehäiriöiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Nämä liikehäiriöt voivat aiheuttaa merkittävääkin painetta hermojuuriin sekä selkäytimeen ja oireilla eri tavoin. Yleisiä oireita ovat raajojen puutumis- ja tuntohäiriöt sekä kipu, lihasjännitys ja alentunut toimintakyky päivittäisten askareiden tai urheilusuoritusten parissa.

Kiropraktikko hoitaa oireita adjustoimalla eli manipuloimalla, jonka avulla kyseessä olevan alueen liikevaje palautetaan normaaliksi. Liike on rangalle ja etenkin välilevyille erittäin tärkeää, jotta ennenaikainen rappeutuminen voidaan estää. Kiropraktikot käyttävät useita hoitotekniikoita. Niiden ja elämäntapamuutosten avulla pyritään toimintakyvn ja terveyden parantamiseen.

Kiropraktikoiden koulutus on kansainvälisesti yhtenäinen ja he valmistuvat ylemmällä korkeakoulututkinnolla ulkomaisista yliopistoista. Tätä viisivuotista, täyspäiväistä opiskelua ei tällä hetkellä voi suorittaa Suomessa.