Couperosan ja punaisten ihomuutosten laserhoito

estetiikka 1
Kasvojen pintaverisuonet voivat laajentua häiritsevästi esimerkiksi perimän, lämpötilanvaihteluiden, liikunnan ja voimakkaan ultraviolettisäteilyn vuoksi. Laajeneminen näkyy punoituksena sekä usein myös selkeästi erottuvina suonina poskilla, nenässä ja leuassa eli couperosana.

Couperosa on lähinnä esteettinen haitta, mutta se häiritsee monen arkea. Ongelma ei poistu itsekseen, vaan pahenee vuosien myötä.

Laserhoito on tehokas keino vähentää couperosan aiheuttamaa punoitusta. Hoidossa hyödynnetään KTP-laseria, jonka valo hakeutuu valikoivasti vain punaiseen ihomuutokseen hävittäen laajentuneen suonen. KTP-laserilla voidaan poistaa myös arpien, aknearpien, ruusufinnin ja erilaisten näppyjen, luomien ja ihovaurioiden aiheuttamaa ihon punaisuutta.

Ennen ensimmäistä hoitoa on hyvä käydä Pihljalinna Laser Tilkan laserhoitajan maksuttomalla suunnittelukäynnillä, jossa keskustellaan hoitoon liittyvistä toiveista ja arvioidaan hoitokertojen määrä. Yleensä tarvitaan 1–3 hoitokertaa lähtötilanteesta riippuen. Käyntien väli on 4–6 viikkoa. Jos kyseessä on suuri tuliluomi tai vastaavantyyppinen alue, voidaan ensin tehdä koehoito, jonka tuloksen perusteella päätetään lopullisista hoitotehoista.

Laserhoito kestää muutamasta minuutista tuntiin riippuen hoidettavasta alueesta. Hoidon aikana iholla tuntuu kuumotusta ja pistelyä, jota lievitetään kylmäpuhalluksella. Hoidon jälkeen voi palata normaaliin arkeen. Auringolle ei pitäisi kuitenkaan altistua välittömästi hoidon jälkeen ja valoisana vuodenaikana tulee käyttää suojavoidetta seuraavat viikot.

Laserhoidon tulos on yleensä hyvä eli punoitus pysyy kurissa pitkään. Ihmisen taipumusta saada couperosaa ei voi poistaa, minkä vuoksi on mahdollista, että uusia pintaverisuonia laajenee vuosien kuluessa. Hoito voidaan uusia tarpeen mukaan muutaman vuoden välein tai tehdä yksi ylläpitävä hoito vuosittain.

Jalkojen pintasuonia ei hoideta KTP-laserilla, vaan ruiskutushoidolla tai vaahtoruiskutushoidolla.

KTP-hoitoihin varataan aika numerosta 010 312 110 tai valtakunnallisesta ajanvarauksesta. Tarjoamme Pihlajalinna Laser Tilkassa mahdollisuuden ilmaiseen laserhoitajan konsultaatiokäyntiin.

Katso video ruusufinnin hoitovaihtoehdoista.