Kaihileikkaus

Väestön ikääntyessä yhä useampi sairastuu harmaakaihiin. Taudin kehittymistä ei voi ehkäistä ja sen ainoa hoitomuoto on leikkaus. Harmaakaihissa silmän mykiö samentuu, jolloin näkökyky ja näöntarkkuus heikkenevät. Kaihileikkauksessa samentunut mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan uusi tekomykiö.

Kaihileikkaus on maailmalla yksi yleisimmistä leikkauksista. Lääketieteellisen kehityksen ansiosta kaihileikkaus on yksi tämän päivän turvallisimmista toimenpiteistä. Kaihileikkaus on yleensä vaivaton ja kivuton toimenpide, josta toipuminen tapahtuu nopeasti.

Suomessa keskimäärin noin kolmasosalla yli 65-vuotiaista ja kolmella neljästä yli 85-vuotiaista on näköä haittaavia kaihimuutoksia.

Ikääntymisen lisäksi harmaakaihi voi kehittyä esimerkiksi tapaturmien jälkeen tai pitkäaikaisen kortisonihoidon komplikaationa.

Harmaakaihin ainoa hoito on leikkaus. Kaihileikkausta suositellaan, kun heikentynyt näkö haittaa normaalia elämää, kuten lukemista, television katselua ja autolla ajamista.

Veitsetön kaihileikkaus uudella femtolaserilla

Perinteisen kaihileikkauksen lisäksi Pihlajalinna Dextra Laser Tilkka tarjoaa ensimmäisenä Suomessa uuden veitsettömän kaihileikkauksen laserilla. Perinteiseen kaihileikkaukseen verrattuna uuden lasermenetelmän tarkkuus on tietokoneohjatun lasertekniikan ansioista huippuluokkaa. Tässä kehityksessä Pihlajalinna Laser Tilkka seuraa silmäkirurgian maailman huippuja.

HUS-palveluseteli kaihileikkaukseen
Julkisen terveydenhuollon kumppanina Pihlajalinna Laser Tilkka suorittaa kaihileikkauksia HUSin antamalla palvelusetelillä. Pihlajalinna Laser Tilkassa on toistaiseksi voimassa oleva tarjous:
Palvelusetelipotilaan omavastuu vain 57 €.

Lue lisää kaihileikkauksesta.