1.8.2017 Riikka Moilanen Pihlajalinnan Oulun alueyhtiön johtoon

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen on nimitetty Pihlajalinnan Oulun alueyhtiön toimitusjohtajaksi. Moilanen aloittaa tehtävässään 7.8.2017. Samalla hän eroaa Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästään, mutta jatkaa edelleen luottamustoimessaan kaupunginvaltuutettuna.

Aiemmin yrittäjänä työskennelleen Moilasen mukaan yrittäjähenkinen, kotimainen ja veronsa Suomeen maksava Pihlajalinna on kiinnostanut häntä pitkään.

”Kuulin Pihlajalinnan perustajan Mikko Wirénin puheenvuoron pari vuotta sitten. Jo silloin ajattelin, että jos johonkin yritykseen menisin töihin, se olisi Pihlajalinna”, kertoo Moilanen. ”Nyt kun Pihlajalinna laajenee Pohjois-Suomeen, pääsen alueyhtiön toimitusjohtajana yhdistämään yrittäjäkokemukseni ja kiinnostukseni sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Uudessa tehtävässäni pääsen konkreettisesti huolehtimaan oululaisten hyvinvoinnista ja luomaan uusia työpaikkoja Ouluun.”

Moilanen toimi keskustan kansanedustajana kaudella 2003–2007. Hän oli tuolloin mm. sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Oulun kunnallispolitiikassa hän on ollut vuodesta 1996.

Pihlajalinna perustaa Oulun keskustaan Anttilan entisiin tiloihin lääkärikeskuksen ja sairaalan. Yhtiö on kertonut laajenevansa tämän ja ensi vuoden aikana yli kymmenelle uudelle paikkakunnalle. Pihlajalinna tarjoaa hoitohenkilökunnalle ja lääkäreille mahdollisuuden ryhtyä omistajiksi osaan uusista perustettavista lääkärikeskuksista. Uudella toimintamallilla yhtiö haluaa palauttaa paikallisuuden yksityiseen terveydenhuoltoon. Kun lääkärikeskuksia pyörittävät yritykset rekisteröidään paikkakunnille, joilla ne toimivat, ne maksavat veronsa paikallisesti.

Pihlajalinna on suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja. Yhtiössä on noin 4500 työntekijää, ja pääkonttori on Tampereella.